top of page

Blynai su šonine ir alumi

Alus pusryčiams? Tikriausiai ir vėl sakysite, kad jam susisuko, tačiau nė velnio. Šiandien ant Pavarsdienorastis stalo krenta dar vienas labai žiemiškas ir sotus receptas.


Blyneliai su alumi ir šonine. Vienas mano mėgstamo animacinio serialo herojus Homeris tik gardžiai pagurgtų išgirdęs patiekalo pavadinimą. Tą patį darau ir aš. Receptas tikrai nereikalauja daug įgūdžių ar įmantrių produktų. Tačiau jis užpildys virtuvę skrudintos šoninės kvapais ir aromatingu Pale Ale alumi. Pastarąjį jūs galite pasirinkti pagal savo pomėgį. Prisipažinsiu, aš visada stengiuosi išbandyti kokį nematytą, juk gaminant lieka bent 100 ml, kuriuos nevalia išpilti į kriauklę. Kviečiu maišyti tešlą ir patikrinti savo uoslę.


Ingredientai

Alaus ir šoninės blyneliai pagal Pavarsdienorastis


Šoninė - 180g

Miltai - savaime kylantys (Self Raising) - 160g

Kiaušinis - 1 vnt.

Rudas cukrus - 60g

Kepimo milteliai - 1 arb.š

Alus (Pale Ale) - 250ml

Sviestas - 50g

Druska

Skrudinimo aliejus


+Šoninė 200

Klevų sirupas


Visų pirma susipjaustau šoninę. Ant įkaitintos keptuvės kepu jau supjaustytą šoninę, kol gerai apskrunda. Dedu ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausinu.


Kepta šoninė

Dubenyje išplaku kiaušinio trynį, cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską ir alų iki vientisos masės. Įmaišau ištirpintą sviestą ir maišau, kol masė tampa vientisa. Tuomet į tešlą įmaišau skrudintos šoninės gabaliukus.


Išmaišome masę

Dubenyje išplaku kiaušinio baltymą iki purumo ir palengva įmaišau į masę. Uždengiu su maistine plėvele ir palieku pusei valandos pailsėti šaldytuve.


Ant keptuvės įkaitinu aliejų ir kepu blynelius po minutę iš abiejų pusių, kol apskrunda ir tampa auksinės spalvos.


Blyneliai

Patiekiu su skrudinta šonine ir klevu sirupu.


Blyneliai su šonine

Tips&Tricks


Alų galite rinktis savo nuožiūra. Kiekvienas iš jų suteikia skirtingą ataskonį.

Šoninę galite keisti į rūkytą kumpį.


Receptas

0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Keptuvės

bottom of page