top of page

Sūrio spurgos (aka. Beignetės) su alaus kečupu

Paskutinės vasaros dienos ir teks atsisveikinti su daržo gėrybėmis, kuriomis mėgavomės pastaruosius kelis mėnesius. Šiandien ir aš skubu į šiltnamį susirinkti likusius šilumos bučinius. Ta proga nusprendžiau pasidalinti vienu receptu, į kurį sugulė ir paskutinės vasaros spalvos.


Jau daugelis nenustebs išgirdus frazę „sūrio spurgos“. Iškart kyla mintys ir asociacijos su rutuliukais, kurie slepia kremo masės įdarą gardžioje ir traškioje džiūvėsėlių paklodėje. Vieni, galbūt tąsūs viduje, kiti pagardinti jalapeno pipiru ar itališkais prieskoniais. Tokie, kuriuos gali užsisakyti kiekviename rajono kabakėlyje ar įsigyti prekybos centre šaldytų produktų skyriuje. Pavarsdienorastis į paprastus dalykus žiūri per kiek kitokią prizmę, tad ir šiandien ant mano stalo gulasi kiek neįprastu pavadinimu, tačiau paprastu paruošimo būdu nuspalvintas patiekalas - Sūrio beignetes su alaus kečupu.


Beignetės – tai oriniai pyragaičiai savo tekstūrą primenantys klasikinį prancūzišką desertą Choux, kurį kažkada jau gaminomės. Tačiau šį kartą desertas prisotintas sodraus airiško čederio sūrio ir rezultatas tikrai stebinantis. Tad jūsų dėmesiui sūrio spurgytės (aka. Beignetės) pagardintas alaus kečupu. Važiuojam.



0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page