top of page

Triušis sidre

Kažkada su Jumis dalinausi receptu - Gaidys vyne (coq au vin), kuris sulaukė nemažai visų dėmesio. Šiandien nusprendžiau gaminti dar vieną patiekalą, kuris net man pačiam „nuneša stogą“. Triušis, kuris yra troškinamas obuolių sidre su pupelių garnyru. Šis receptas yra viskas, ko trūksta šiam puikiam Velykų stalui. Šildantis, nesunkus pasigaminti, sotus ir kitoks Jūsų pietų ar vakarienės variantas. Normandiškais aromatais užpildę savo virtuvę bent trumpam pasilepinsite atostogomis Prancūzijos kaime. O patiekalas privers prie vieno puodo susiburti visą šeimą.


Jūsų dėmesiui dar vienas tobulas receptas, kuriam neprireiks brangių ir liežuvį laužančių pavadinimų produktų. Išmėginę jį, turėsite užrašą receptų knygelėje, kurio pagrindinis komponentas – triušis. Pasigaminti jį išties paprasta, o ir prie puodo suktis puse dienos, neprireiks. Tik nepamirškite iš vakaro užsimerkti pupelių.


Ingredientai

Triušis sidre pagal Pavarsdienorastis


Triušis

Oboulių sidras – 0.5ltr

Rūkyta šoninė - 200g

Obuoliai

Šalotiniai svogūnai

Pupelės – 200g

Miltai - 40g

Druska

Pipirai

Petražolės


Pupeles užmerkių keliais litrais vandens ir palieku išbrinkti per naktį.


Užmerkiame pupeles

Pupeles nukošiu ir nuplaunu su tekančiu vandeniu. Verdu pasūdytame vandenyje 20 minučių mažiau nei nurodyta ant pakuotės.


Kol pupulės verda pasiruošiu triušį.


Triušis

Šoninė susipjaustau juostelėmis ir kepu ant įkaitintos keptuves apie penkias minutes kol šoninė gerai suskrunda. Dedu pjaustytus šalotinius svogūnus ir dar kepinu kelias minutes. Tada stambiai pjaustytus obuolius. Viską apkepu kelias minutes ir perdedu į kitą indą.


Susipjaustome

Apsikepame

Ant tos pačios keptuvės apsikepu triušio šlauneles, prieš tai gerai jas papipirinęs ir išmurkdęs miltuose.


Apsikepame triušį

Į puodą dedu virtas pupeles, išdėlioju triušį ir skrudintą šoninę su svogūnais ir obuoliais. Užpilu sidru. Nuskaninu druska.


Troškiname

Puodą statau ant plytos ir užverdu. Uždengiu dangčiu ir dedu į 200 laipsnių įkaitintą pečių. Troškinu valandą ir trisdešimt minučių, paskutines 15 nuėmęs dangtį, kad triušis paskrustų.


Triušį lėkštėje paskaninu šviežiomis petražolėmis.


Triušis sidre

Tips&Tricks


Pupeles rinkitės jums patinkančias, tačiau rekomenduoju virti 20 minučių mažiau nei nurodyta ant pakuotės, nes teks dar troškinti puode.

Vietoj puodo galite naudoti troškintuvą.

Triušis puode turėtų būti pilnai apsemtas, tad jei pritrūksite sidro, galite dapilti šiek tiek vandens.


Receptas

0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page