top of page

Focaccia su spragėsiais

Turbūt visi sutiks, kad pastarųjų metų maisto – porn žvaigždė tokia, kaip kažkada buvo Pamela Anderson, dabar yra duona. Pagaminta iš raugo ar vos iš kelių komponentų ji jau kuris laikas karaliauja visose įmanomose kanaluose. Save taip pat priskiriu prie duonos mėgėjų, tačiau terliotis raugo „bliūde“ manęs visgi nei kiek nevilioja. Visos mano gaminamos duonos yra paprastos kaip trys kapeikos. Šiandien aš išbandžiau sujungti du dalykus ir, patikėkite, gavosi visai ne prastai.


Pagrindinis duonos komponentas iškilo nostalgiškoms mintims aplankius apie kino teatrus ir juose rodomus Holivudo šedevrus. Ilgiuosi laiko su spragėsiais ir didžiausios talpos kolos gėrimu. Mielai užtepčiau visas karantino žaizdas. Deja, bet apie kiną teks tik pasvajoti, tačiau kam svajoti apie kukurūzus, kai gali juos išsispraginti ir namie. Šiandien tikrai nemokysiu kaip spraginti kukurūzus, nusprendžiau parodyti, kad prie spragėsių pridėjus kelis komponentus galima gauti ir restorano vertą patiekalą.


Šiandien gaminamės Focaccia su spragėsiais. Vienintelis dalykas, kurį reikia atlikti prieš kepant duoną – išsirinktiar naudosite jau spragintus kukurūzus, ar išspraginsite juos patys. Spragėsiai pernelyg nepakeis duonos skonio, bet suteiks šiek tiek subtilaus saldumo, o ne iki galo susitrynę kukurūzų gabalėliaipriduos duonai ir „kūno“.


Jei bijote eksperimentuoti, galite pasigaminti ir klasikinį Focaccia receptą.


0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page