top of page

Svogūnų žiedai tešloje

Tikriausiai esu toks ne vienintelis, kuris atvertęs kavinės ar restorano menu būtinai nuskanuoja užkandžių pasirinkimą. O netrukus jau skaičiuoju minutes, kol jie atkeliaus ant mano stalo. Tačiau visgi neretai tenka nusivilti atrodo paprastais ir net daug technikos nereikalaujančiais patiekalais.


Vienas iš patiekalų, kurį užsisakant kavinėje labiausiai permokame – kepta duona, bet šiandien tikrai neketinu pasakoti kaip pasigaminti šį „gurmanišką atradimą“, bet labai noriu pasidalinti receptais tų užkandžių, už kuriuos restorane teks pakloti tikrai ne vieną eurą.


Ant pavarsdienoraščio stalo gula traškūs ir greitai išnykstantys burnoje svogūnų žiedais. Šis paprastai paruošiamas užkandis, pažadu, tikrai nepaliks abejingų. Pasigaminti jį užtruks iki 10 minučių. Pats laikas iš širdies paašaroti, juk sako kartais sveika, net jei tos ašaros ir ištrykšta tik tada, kai pjaustom svogūnus.


Svogūnų žiedai tešloje


Svogūnai – 6vnt

Pienas – 200ml

Kiaušiniai – 2vnt

Miltai – 200g

Druska

Saldi paprika

Kuminas

Žagrenis (sumac)

Pipirai Aliejus kepimui


Pradžiai išplaku kiaušinius ir įmaišau pieną.

Miltus sumaišau su visais prieskoniais.

Svogūnus nusilupu ir susipjaustau pusės centimetro storio žiedais. Atskiriu, kad supjaustyti svogūnai taptų žiedais .

Pradžioje svogūnų žiedus merkiu į pieno ir kiaušinių plakinį, šiek tiek nuvarvinu ir dedu į miltų ir prieskonių mišinį. Svogūnus nukratau ir sudedu ant lentelės.

Toliau seka tas pats veiksmas. Svogūnai keliauja į pieno ir kiaušinių plakinį ir vėl į miltus.

Svogūnus kepu įkaitintame aliejuje, kol įgauna gražią rudą spalvą.


Tips & tricks


Svogūnų žiedus galite užsišaldyti šaldiklyje, tačiau prieš šaldant atskirkite juos vienas nuo kito, kad nesiliestų, kitu atveju svogūnai sušoks į krūvą.


Vietoj mano išvardintų prieskonių galite pasirinkti ir savo mėgstamus pvz. rūkytą papriką, česnako milteliai ir t.t



Naudodamiesi šiuo receptu galite pasigaminti ir mocarelos sūrio rutuliukus. Vienintelis pasiūlymas, kurį turėtumėte įsiminti – pasirinkite gerą, kokybišką sūrį, o ne eilinę lietuvišką picarelą ar zorzuelą. Dar vienas svarbus dalykas – neperkepti sūrio rutuliukų, juk ruošiatės juos valgyti, o ne tenisą žaisti, o patys skaniausi jie būna minkšti ir su tįstančiu sūrio įdaru.



0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page