top of page

7 žingsniai tobulo sultinio link

Dažnai sulaukiu pastabų, kad virtuvės šefų receptai sudėtingi, juose pilna įmantrių produktų, o kartais ir laiko juos pasigaminti užima ne vieną valandą. Šiandien kaip tik ta dieną, kai nusprendžiau pagaminti patiekalą, kuriam prireiks kelių valandų, tačiau nereikia bijoti, nieko sudėtingo gaminimo procese tikrai nebus. Tad norint gauti „stiprų“ ir aromatingą vištienos sultinį teks karts nuo karto prasukti pro virtuvę ir užmesti akį į puodą.


Žinoma, visada atsiras tokių, kurie pasakys, kad gerą sultinį galima išsivirti ir per 15 minučių, tam užtektų įmesti kelis ketvirčius į puodą ir pavirus juos ant aukštos ugnies gauti norimą rezultatą, tačiau vištieną iš tokio sultinio teks traukti su samčiu, nes ji byrės kaip smėlis Nidos kopose. Yra ir dar vienas būdas, kuris supresuotas į mažus kubelius su viščiuko paveikslėlių ant pakuotės, bet čia jau galbūt palikime kitam kartui.


Su džiaugsmu noriu pasidalinti „kaimiškos“ vištos sultinio receptu ir aromatingais žaliaisiais blyneliais, jų įdarui taip pat pasirinkau vištieną. Tik paragavę tikro ir sodraus „kaimiškos“ vištos sultinio suprasite, kad iki šiol ragavote ne ką kitą, o kaip mano baba pasakytų: „šampaną iš po krano“.



7 žingsniai tobulo sultinio link

  • Visada pradėkite virti šaltame vandenyje.

  • Niekada neleiskite, kad sultinys virtų, kunkuliuotų (palaikykite 90 – 95 laipsnių temperatūrą).

  • Nuolat nuo viršaus nugriebkite baltymus, kurie daro sultinį drumzlinu.

  • „Stiprus“ sultinys reikalauja šiek tiek laiko.

  • Atsargiai perkoškite sultinį.

  • Pasistenkite kuo greičiau atvėsinti sultinį, nes tada jį galėsite laikyti apie 5 dienas.

  • Sultiniui atvėsus nuimkite paviršiuje susidariusį riebalą.


0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page