top of page

Alyvuogės all’Ascolana

Pradžia restorane ar kitoje maitinimo įstaigoje dažnai prasideda vienodai – nuo noro paragauti vieno ar kito lengvo užkandžio, kuris ir tampa kulinarinio vakaro įžanga. Kalmarų žiedai, sūrio spurgos, vištienos gabalėliai tešloje ir dar 100 įvairiausių šedevrų. Šefų sugalvoti „stebuklai“ kartais tampa tikra staigmena, bet ne retai ir ne menku nusivylimu, kai paragavus vieno ar kito, imi abejoti ar tikrai padarei teisingą sprendimą užsisakydamas dar ir karštą patiekalą. Dažniausiai tai nutinka todėl, kad šiuo metu itin paprasta užsisakyti didžiulį maišą jau paruoštų pusgaminių ir juos sėkmingai ištraukti iš šaldiklio kai gaunamas užsakymas užuot gaišti laiką ir gamintis patiems.


Prieš 7 metus su būriu kolegų aplankėme Markė (Marche) regioną Italijoje ir šio prisiminimo įkvėptas norėjau parodyti ir pasidalinti, kaip kartais yra nesunku pasigaminti restorane valgomą patiekalą. Taigi, šiandien ruošiu itališką užkandį, kuris yra kilęs iš Markė regiono – alyvuogės all’Ascolana arba kitaip tariant skrudintos įdarytos alyvuogės.



Šiam užkandžiui pasigaminti reikės šiek tiek kantrybės, nes pagrindinis darbas, kuris jūsų laukia, yra išimti kauliukus iš alyvuogių. Jos ir bus pagrindinis šio patiekalo ingredientas. Visa kita priklausys nuo jūsų vaizduotės. Tradicinis receptas yra sudarytas iš trijų skirtingų maltos mėsos dalių (jautiena, kiauliena, vištiena), o jūs galite susikurti sau tinkantį ar patinkantį. Vegetariški variantai čia irgi galimi mėsą pakeičiant sūriu, belieka imti peilį į rankas ir pradėti doroti alyvuoges.







0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page