top of page

Valentinas ne vienas

Artėjant Valentino dienai, turbūt kiekvienas galvoja, kaip palepinti savo antrąją pusę. Vieni jau dabar rezervavę stalelį, kokiame nors restorane su romantišku vaizdu į purviną senamiesčio gatvę, kiti mylimuosius ruošiasi nustebinti namuose Valentino dienai skirtu šedevru.


Ilgai galvojau, kada pats švenčiau šią įsimylėjėlių šventę ne darbe. Taip ir neprisiminiau, galbūt niekada ir nešvenčiau. Šią dieną visi restoranai pasiruošę dviviečių staliukų, kuriuos tikrai užguls įsimylėjėliai, nusiteikę pasinerti į gurmaniškus malonumus, todėl virtuvės šefams tai dar viena ypač darbinga diena.


Jei paklausite, su kokiu patiekalu man asociacijuojasi ši šventė, tai tikrai nebus kepta antis ar creme brulee. Vienintelis dalykas, kuris vis sukasi galvoje ir neapleidžia šiluma pagalvojus apie jas... Taip, atsakymas tik vienas, tai – austrės.



Artėjant Valentino dienai tūkstančiai Google pagalba ieško aistrą žadinančių maisto produktų. Austrės visada liks susijusios su meile. Ir ne tik todėl, kad graikų meilės deivė Afroditė kilo iš jūros ant austrės kriauklės ir pagimdė sūnų Erosą, o nuo to kildinamas žodis afrodiziakas. Ir ne todėl, kad Giacomo Casanova reguliariai ir gausiai mėgavosi austrėmis ir tapo gerai žinomas, nes, sakoma, suviliojo daugiau nei 100 moterų. Austrės tikrai kelia daug susižavėjimo ir visada yra puikios palydovės prie gero šampano ar kito prabangaus gėrimo.


Austrę turbūt yra ragavęs kiekvienas. Taip sakau todėl, kad jei jų ragavo mano mama, tai didelė tikimybė, kad šis produktas yra pamėgtas ir pasiekiamas visiems. Šiandien pasiūlysiu šešis skirtingus austrių užpilus, kurie puikiai tiks ne tik Valentino dienos proga. Visi jie lengvai paruošiami, tad neužtruks daug laiko norint palepinti mylimą žmogų. Jei teko lankytis restoranuose, kuriuose man teko darbuotis, tai atrasite ir panašių natų ar vieną kitą jau puikiai pažįstamą užpilą.



Pagrindinis komponentas, kuris reikalingas austrėms ragauti, tai rūgštis. Bet ne todėl, kad austrė žūtų ar, kad geriau virškintųsi. Viskas daug paprasčiau. Rūgštis atskleidžia austrės saldumą. Vieni naudoja citriną, kiti austres gardina svogūnais ir raudono vyno actu.













Manau, nuo ingredientų, kurie sudėti ant žvakėmis spindinčių stalų, meilės neatsiras daugiau. Tačiau neabejoju, kad puiki vakarienė yra didelė romantiško vakaro dalis. Nesvarbu ar valgai austres, ar daliniesi pasvilusiu skrebučiu. Kartais ji gali būti kitokia, palikti įspūdį, sužadinti smalsumą, panardinti į naujų skonių jūrą. Austres namuose gali pasigaminti kiekvienas ir ne tik širdelių dieną. Kartais reikia griauti stereotipus ir mėgautis tuo, ką galime patys. Svarbiausia rasti progą pabūti kartu. O jei tokią dieną, kaip tyčia, liekate vienas, ne bėda – sukirskite pusę tuzino austrių.



0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page