top of page

Gastronomijos savaitė 2023

Po kelių savaičių visoje Lietuvoje restoranai vėl kvies svečius į Gastronominę savaitę. Svečiui – tai puiki proga aplankyti nemažai restoranų už fiksuotą kainą, o restoranams parodyti, ką moka geriausiai ir nustebinti klientą. Kaip atsirinkti, kur visgi keliauti šiais metais, kad po vakarienės netektų malšinti alkį ir neviltį greito maisto restorane? Atsakyti tikrai nėra lengva, juk sąraše matome nemažai puikią reputaciją turinčių restoranų.

Pavarsdienorastis (Aš) dažnai vadovaujasi (vadovaujuosi) nuostata – jei nežinai, ko nori, žinok, ko nenori. Todėl šiandien renkuosi atmetimo būdu. Tai toks metodas, kai tiesiog paprasčiausių būdu atmeti, kur nenori eiti (ką nenori valgyti).


Pirmas žingsnis – viršelis. Jei matau vaikų darželio menu atspindinčią nuotrauką, kuria bandoma pakviesti gurmaniškiems atradimams – Game Over.


"Mičlen"

Antras žingsnis – tarpukario patiekalai. Jei menu išskiria tokius gražuolius, kaip barščiai, šiupininė, kugelis ar bulviniai blynai. Vieninteliai žodžiai, kuriuos tegaliu pasakyti: Are you Fu&*ing serious?!


Trečias variantas – nėra menu, siurprizas (staigmena), ką pagaus žvejai (vidury lapkričio) arba eilėraščiais ir "pelkėm apaugus aukštai – menu štai galinga jinai.." – Player out.


Ketvirtas žingsnis – kas ant pietų? Na, mama, nepyk, bet vištienos man jau per akis. Kam keliauti į restoraną siūlantį gastro menu, kurį sudaro tik dienos pietų vertas patiekalas? Vištienos kulšelė, krūtinėlė, jautienos žandas, antienos confiti miti, ar tosios filė? Nestebina, neįdomu, nuobodu, todėl mažule, tikrai ne šiąnakt.


Penktas – ką turiu, tą dedu į lėkštę (gal liko po baliaus). Tikrai nesinori nukeliavus į restoraną ragauti tų pačių ingredientų visame menu pasiūlyme. Kyla mintis, kad arba restoranas gavo gerą kainą "menkei", kurią ragausi visuose patiekaluose, tik šiek tik kitoje povyzoje, arba keliauji padėti restorano šefui pramušti užsilikusių produktų.


Šiais metais reikalavimai restoranams kiek "išaugo", netgi atsirado ir tema į kurią visi turėjo "įsipaišyti". Istorijos - tokia užduotis buvo nurodoma pildant registracijos anketą. Tačiau panašu, kad ne visiems šios taisyklės galioja, nes bent 6 ar 7 restoranai nesugebėjo pristatyti savo Gastro - "šmastro" menu.


Eilinį kartą susidėliojau savo pliusus ir minusus. Šiais metai mano Top 5 (Vilniaus mieste) tapo (vardinu atsitiktine tvarka):


Casa Peligrosa - 50€

Elven - 30€

Imperial Hotel & Restaurant -50€

Rib room istorija, kurios tikrai norėčiau paklausyti - 50€

Taste boutique - 40€

Gerbdamas tuos , kurie stovi kitoje ekrano pusėje, bet NE NE NE!

Ne už tokią gastronominę savaitę mes kovojom.


Astorija Brasserie (su Žandu už 50€, jūs rimtai?)

Belgai (Antienos šlaunelės Confit,- mama, pagimdyk mane atgal!)

Paukščių takas (Anties kulšelė - gastro vinis)

Sugamour (Voveraičių sriuba, jibitute)

Untold Grill Stories (Su burokėlių KARPAČU)

Upės Tapas & Wine (Graikiškų salotų seviče? WTF?)

Miške (su dviejų patiekalų menu už 30€, iš kurių vienas humusas)

Park Avenue (Jautienos ruladas su polenta ir raudono vyno padažu - už 50€. Ar už tokią Lietuvą mes kovojome?)

Lokys (matyt, dalyvauti vėl liepė valdžia, panaudojant bulvių kukulius)


O čia, mano akimis žiūrint, vietos, kurias vertėtų aplankyti jei gyvenate šiaurės Lietuvoje.


Šilinės bistro Keltininkas ( tikrai skaniai skambančiu menu) - Šilinė, Jurbarko r.

Virtienių restoranėlis ( į 30€ sumą įeina ir virtienių sukimo pamokėlė !!!!) - Joniškis


Kartais ir pirmas įspūdis būna klaidingas, tačiau tikiuosi šiais metais mano Top Pick nenuvils. Na, o jei labai norite pasimatyti su manimi, kviečiu atvykti į Telegrafą ir išgirsti mano istoriją.


Telegrafas

0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page