top of page

Kulinarinių laidų TOP 3 (Must see vol.3)

Vėstantys rudens orai keičia žmonių įpročius ir priverčia ieškoti naujų pramogų. Televizorius arba kitos tv platformos, kuriose sukasi begalės laidų ir filmų, yra vienas iš tų dalykų, kurį ne vienas renkasi tamsiems, lietingiems vakarams praleisti. Šiandien skubu su jumis pasidalinti naujomis savo kulinarinėmis kino rekomendacijomis, kurias verta pažiūrėti tiems, kurie nėra abejingi virtuvės reikalams. Trys - vienas kitam niekuo nenusileidžiantys mini serialai atitrauks jus nuo nūdienos darbų ir, manau, pakels nuotaiką, bet kurį ūkanotą vakarą.


The Bear


Pirmasis ir greičiausiai, ne mano vieno labai lauktas 8 dalių serialas, kurį jau spėjau peržiūrėti net kelis kartus - The Bear (Lokys). Veiksmo vieta Čikaga. Pagrindinis serialo herojus virtuvės šefas Carmy Berzatto, kuris ilgus metus plušėjo Michelin žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose. Tačiau vieną dieną viskas apsiverčia aukštyn kojomis, nes po brolio mirties, Carmy tenka stoti už jo šeimai priklausančio sumuštinių "krautuvės" vairo. Visa drama ir prasideda tada, kai šefas grįžta į gimtuosius namus.


Perfekcionistas pagrindinis veikėjas lyg "Alisa iš stebuklų šalies" atsiduria išvirkščiame pasaulyje, kuriame niekas nedėlioja maisto su pincetu, o virtuvės virėjų komandą tarsi piratų gauja, apie kurią vakar skaičiau knygoje Lobių sala. Pati virtuvė panašu, kad senai buvo mačiusi augalotas meistro rankas. Ir tai tik pati pradžia, kurią išvysite pirmoje šio serialo dalyje. O jų - visos aštuonios.


The Bear - serialas, kuris sulaukė gausybės diskusijų kulinarijos padangėse. Vieni jį tiesiog dievina, kiti nežiūri. Kodėl? Greičiausiai todėl, kad serialo veiksmas yra atpažįstamas ir jų pačių rutinose. Taip pat yra gerų naujienų. Po pasisekusio pirmojo sezono (IMDB jis įvertintas 8.5 - wow), jau šnekama apie antrąjį, kurį turėtume pamatyti kitų metų pradžioje.


Jei serialo nepavyksti rasti online, raštelkite man, o aš juo mielai pasidalinsiu.



Bad Vegan


Antras, ne ką mažiau intriguojantis mini serialas - Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. (Blogi veganai: Šlovė. Sukčiavimas. Bėgliai). Bad Vegan - tai tikrais faktais paremtas keturių dalių mini serialas. Pagrindinė šio serialo herojė - Sarma Melngailis, viena garsaus New York'e įsikūrusio veganiško restorano "Pure Food and Wine" šefė ir savininkė. Kaip sakoma, gal nebūtų čia nieko blogo, jei kalba eitų vien apie veganus, tačiau veiksmas pasisuka kita kryptimi. Sarma sutinka vyrą, o vėliau ir išteka už jo. Tuomet įdomybės ir prasideda. Anthony Strangis (kuris save vadino Shane Fox), tarsi didžiulis voras įtraukią moterį į milžiniškas pinkles. Apsukta "mylinčio" vyro, pagrindinė herojė per kelis metus ištuština restorano uždirbtus pinigus, kuriuos sėkmingai leidžia jos mylimasis. Didžiuliai skandalai, prarasta garbė ir verslas, o per kelis metus iššvaistyti bene 4 milijonai dolerių. Veiksmo čia ne ką mažiau nei Klinto Eastwoodo filme - "mergina verta milijono", o faktais ir laikraščių antraštėmis pasaldintas serialas priverčia susimąstyti, apie aplink mus slypinčius pavojus.


Greičiausiai visi būsite matę šių metų pradžioje pasirodžiusį filmą „The Tinder Swindler“ (Tinderio aferistas). Suintrigavo? Jei taip, tuomet rekomenduoju pažiūrėti ir Bad Vegan, kuris yra panašaus pobūdžio dokumentinis serialas, tačiau veiksmas sukasi tarp restorano sienų.


Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. lengvai rasite Netflix platformoje.



Iron Chef America


Viena ikoniškiausių praeito šimtmečio pabaigos kulinarinių laidų atkeliavusių iš Japonijos - Iron chef. Serialo premjera įvyko 1993 metais, kurios metu vienas iš kviestinių virtuvės šefų meta iššūkį "Geležiniam šefui". Veiksmas vyksta virtuvės ringe, o dalyviai per labai ribotą laiką turi pagaminti patiekalus, kurių pagrindinis ingredientas slepiasi po gaubtu. 2005 metais ši laida nukeliauja ir į Ameriką, o ten sėkmingai karaliauja daugiau kaip dešimtmetį. 2018 buvo parodytos paskutinės šios laidos dalys, o Iron chef America sudeda peilius.

Tačiau šiandien Iron Chef America atgimsta. Ir atgimsta tikrai su griausmu. Prisipažinsiu, šią 8 dalių laidą suvalgiau per vieną naktį, nes prisėdęs tiesiog negalėjau atsitraukti taip, kaip ir prie spragėsių, kuriuos pasiimu į kino teatro seansą. Įspūdingi pretendentai, kurie stoja kovoti į ringą, o dar įspūdingiau atrodo "geležiniai šefai",tarp kurių tokie Amerikos grandai, kaip Dominique Crenn, Gabriela Cámara, Curtis Stone. Tikra vyšnia ant torto tiems, kas neabejingas moderniai šiuolaikinei virtuvei.


Visas aštuonias Iron Chef America dalis galite surasti Netflix platformoje, o jeigu jų jums bus per mažai, nes kaip sako, apetitas auga bevalgant, tuomet siūlau toli nekeliauti, o peržiūrėti ir Iron chef Mexica ir Iron Chef Brazil.



Na, jau suvalgėte šiuos serialus, tuomet siūlau šusnį senų, bet jau kultinių mano rekomenduotų kulinarinių filmų ir laidų.



0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page