top of page

Skrudinti kaštainiai

Nardant po prekybos centro daržovių skyrių, akis užkliuvo pamačius didelį krepšį pilną kaštainių. Ilgai negalvojęs prisikroviau padorų maišelį ir patraukiau namo. Pirmoji pažintis su kaštainiais įvyko prieš gerus dešimt metų, keliaujant po Italiją. Viename iš festivalių, kuris šurmuliavo nedideliame mieste, stovėjo didžiulė plokštuma, kuri buvo kaitinama malkomis, o ant jos paviršiaus vyriškis su dideliu greblių stumdė skrundančius kaštainius. Prisipažinsiu, tuo metu tai buvo tikrai naujas ir dar neatrastas skonis, kuris atmintyje išliko iki šiol.



Šiandien nusprendžiau su jumis pasidalinti būdų, tuo pačiu ir keliais receptais, kaip namie nenaudojant griliaus, pasigaminti kaštainius. Ką turėtumėte žinoti - kaštonai ir kaštainiai yra du skirtingi dalykai. Nebandykite kaštonų kišti į orkaitę, nes jie yra nenaudojami maistui. O su kaštainiais, tai viskas labai paprasta. Tereikia pasirinkti jūsų norimą skonį ir jau po mažiau nei valandos turėsite nuostabų skrudintais riešutais kvepiantį užkandį.



Kaštainiai pagal Pavarsdienorastis


Kaštainiai - 600-700g

Sviestas - 100g

Prieskoniai

Druska

Pipirai


Pirmas ir bene svarbiausias dalykas ką reiktų atlikti prieš kepant kaštainius pečiuje, tai sužymėti visus su aštriu peiliu įbrėžiant kryžiuką. Tai būtina atlikti, nes kitu atveju, kepant kaštainiai ims sproginėti.



Įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių Celsijaus. Kaštainius sudedu ant folijos ir dedu į orkaitę.


Kepu 30 minučių.


Kol kaštainiai kepa pasigaminu norimą "skonį"


1. Pikantiškas - prikaistuvyje ištirpinu sviestą su mėgstamais prieskoniais. Rozmarinas, šalavijas ar kitas jums patinkantis. Druska ir šviežiai maltas pipiras.



2. Šventinis - prikaistuvyje ištirpinu sviestą pagardintą dviem šaukštais sausainių prieskonių ir šviežiai tarkuotu muskato riešutu.



3. Kalėdinis - prikaistuvyje ištirpinu sviestą įpilant du šaukštus klevų sirupo ir puse šaukštelio cinamono.


Kaštainius ištraukiu iš orkaitės ir gerai apvolioju viename, kurio labiausiai norėsis, sviesto su prieskoniais mišinyje.



Kaštainius dar kartą dedu į skardą ir paskrudinu dar apie 10 minučių.



Tips&Tricks


Rekomenduoju pirkti keliais šimtais gramų daugiau kaštainių, nes iškepus juos tikrai rasite vieną kitą netinkama valgyti (pajuodavusį) .


Kaštainius valykite, kiek atvėsintus, nes tada juos lupti yra paprasčiau.

0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page