top of page

The Story of Food by Giles Coren

Nesu labai didelis knygų su daug paveiksliukų mėgėjas, nes dažniausiai jose nerandu įdomaus ir naudingo turinio. Besidomintiems kulinarija, istorija ir maisto kultūra, ši knyga gali labai nustebinti ir pradžiuginti itin plačiu kulinarinių temų kontekstu. Praėjo keletas mėnesių, bet knyga vis dar guli šalia, nes man dar negana, kas vakarą atsiverčiu po naują istorijos puslapį.


Knyga man tapo metų atradimu. Įsigijęs ją viename centrinių Vilniaus knygynų prisėdau pavartyti Vokiečių gatvėje ir supratau tik kai praėjo bene porą valandų, kai neprasitęsiau automobilio parkavimo laiko, ji įtraukė tiek, kad visą kitą tiesiog išpūtė iš galvos.


Turbūt teko bent kartą išgirsti frazę „foodporn“. Tai ši knyga tiksliai į dešimtuką. Intriguojančios istorijos apie tai, kaip mes valgome dabar, apie tradicijas, kilmę ir maisto produktų panaudojimą šiuolaikiniame pasaulyje. Riešutai ir kruopos, vaisiai ir daržovės, žuvis ir mėsa, žolelės ir prieskoniai. Taip keliaujame istorijos ir kultūros klodais. Kiekvienas naujas puslapis – tai naujas produktas, nauja istorija. Kulinariniai pasakojimai siejami su visuotine pasaulio istorija, pradedant žuvimi, kuri paskatino karus, aliejaus atsiradimas, kuris dar vadinamas „skystu auksu“. Negana to, knyga iliustruota begale paveikslų, šiuolaikiniais artefaktais, senovinėmis reklamos brošiūrėlėmis ir iš proto varančiomis nuotraukomis. Man, kaip foto kūrybos mėgėjui, ši knyga paliko tikrai gerą įspūdį.

„The Story of Food“ tai tikra palaima maisto mylėtojams, manau, ją tikrai turi įsigyti ir Tu.

Knygos kaina apie 20 eurų. Artimiausia vieta, kurioje prekiaujama – knygynas Humanitas.



0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page