top of page

Bulvių Pakora

Panašu, kad šiais metais į Indiją jau nenukeliausiu, tačiau pasilepinti jos skoniais niekada nevėlu. Prieš kelias savaites dalinausi su jumis savo Svogūnų Bhaji receptu, o šiandien ant mano stalo atgulė dar vienas, rytais alsuojantis gardaus patiekalo kąsnelis. Viena iš priežasčių, kodėl pasirinkau bulvių Pakorą (Aloo Pakora) tai pradarytas avinžirnių miltų maišelis, kuris vis nedavė ramybės ir prašėsi būti pagamintas. Antroji priežastis – norėjosi kažkokio naujo skonių potėpio vakarienei, o trečioji – žinoma, kad bulvės, kurias valgome bene kasdien ir, kurios tinka kiekvienam.


Pakora – tai dar vienas puikus gatvės maisto pavyzdys iš tolimosios Indijos. Paprastas, prieskoniais prisotintas patiekalas. Ir nors šiandien aš pasirinkau bulves, tačiau drąsiai galite pakeisti ir kitomis daržovėmis – svogūnais, špinatais ar pupelėmis. Be to, kelios labiausiai paplitusios Pakora versijos yra gaminamos su krevetėmis ar vištiena. Mažiau kalbų, daugiau darbų!



Aloo Pakora pagal pavarsdienorastis


Bulvės - 500g

Avinžirnių miltai - 200g

Česnakas - 3 skiltelės

Svogūnas - 1vnt

Kalendra

Garam masala prieskoniai - 2 šaukštai

Ciberžolė - 1 arbatinis šaukštelis

Džiovinti čili pipirai

Druska

Aliejus skrudinimui


Padažui reikės:


Graikiškas jogurtas - 200g

Kalendra

Puse limetos sulčių

Druska

Pipirai


Pirmas žingsnis – susimaišyti tešlą. Į indą dedu avinžirnių miltus, garam masala ir ciberžolę. Prasijoju viską per sietą ir pasūdau. Pilu 200 ml vandens ir pramaišau iki vientisos masės. Dedu į šaldytuvą 15 minučių pailsėti



Bulves nusiskutu ir susipjaustau mažai kubeliais (aš pjausčiau 6 - 7mm). Svogūną bei česnaką susmulkinu. Tą pati padarau ir su keliomis šakelėmis kalendros.



Visas daržoves gerai išmaišau inde ir beriu į paruoštą tešlą. Gerai pramaišau.



Keptuvėje įkaitinu skrudinimo aliejų iki 170-180 laipsnių. Šaukšto pagalba dedu paruoštą masę į įkaitintą aliejų. Kepu iš abiejų pusių tol kol kepinys įgauną gražią auksinę spalvą.


Kol Pakoros kepa pagaminu padažą.

Susimaišau jogurtą, smulkintą kalendrą, bei limetos sultys. Nuskaninu druska, bei pipirais.



Tips&Tricks


Bulves galite pakeisti kitomis daržovėmis, rezultatas bus tikrai ne prastesnis.

Iškeptas Pakoras rekomenduoju pašlakstyti citrinos arba limetos sultimis ir pabarstyti kalendros lapeliais.

Patiekalą galite vartoti ir kitą dieną, tereikės jį pasišildyti orkaitėje.



0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page