top of page

Bulvių Šimtalapis

Besilankantys restoranuose dažnai mano, kad restoraniniai patiekalai yra gaminami tik iš brangių produktų, o jų receptai labai sudėtingi ir neįgyvendinami namuose. Viskas yra truputį kitaip ir kartais užtenka tik vieno ingrediento, kad įvyktų stebuklas ir patiekalas priverstų pamąstyti, kaip sudėtingai jis buvo padarytas.

Nusprendžiau paneigti kalbas apie tai, jog restorane karaliauja tik brangūs produktai ir dalinuosi patiekalu, kuriam reikės vos kelių sudedamųjų dalių ir šiek tiek meilės. Atskleisiu paslaptį, kad vienas iš dviejų ingredientų yra bulvės. Antrasis – sviestas. Ir tai tikrai nėra bulvių košė. Reikalingi bus tik šie du paprasti ingredientai, kuriuos tikrai galime rasti kiekvienoje virtuvėje ir dar kantrybė saugant pirštus, nes bulves teks pjaustyti aštria tarka ir itin plonais griežinėliais.


Galbūt patiekalu visu 100 procentų aš jo ir nevadinčiau, nes dažnai jis užima garnyro vietą prie keptos žuvies ar nuo griliaus nuimto mėsos šmotelio. Tačiau, patikėkit manimi, paragavę norėsite jį valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą.


Tiek savo skoniu, tiek išvaizda šimtalapis patraukia ne vieno skanautojo dėmesį ir jį galime rasti net ir geriausių restoranų valgiaraščiuose.





0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page