top of page

Gaidys vyne

Greičiausiai, nerasite labiau klasikinio prancūziško patiekalo nei Coq Au Vin arba lietuviškai jį vadintume - gaidys vyne. Iš Burgundijos kilęs ir visame pasaulyje išpopuliarėjęs patiekalas šiandien pradžiugino ir Pavarsdienorastis stalą. Įdomu tai, kad tradicinis receptas ruošiamas iš kaimiškos vištos nors pavadinime naudojamas kitas žodis – gaidys.

Tradicinis šio patiekalo paruošimo būdas – vištą paskendusi raudoname Burgundiškame vyne kartu su grybais, perliniais svogūnėliais ir kiaulienos papilve. Višta yra ilgai troškinta žemoje temperatūroje. Šiandien ir aš mėginau atkartoti šį nuostabų patiekalą ir galiu pasidžiaugti, pavyko visai neprastai. Nors turiu prisipažinti, namie neturiu net troškintuvo, todėl vištą troškinau savo mėgstamame puode.


Turbūt vienas iš pagrindinių dalykų, ką reikia įsidėmėti prieš gaminant šį patiekalą, kad norint, jog jis pavyktų tikrai gerai, pagrindinis ingredientas – šiuo atveju viščiukas, neturi būti iš prekybos centro. Juose gausu pasiūlymų nusipirkti „tobulą viščiuką“ už eurą ar du. Aš rekomenduoju rinktis naminę vištieną 2-3 kilogramų, ji tikrai nepaliks abejingų. Antras dalykas, kurį vertėtų įsidėmėti, kad marinavimas vyne suminkština vištą, todėl kuo ilgiau tai darysite, tuo višta bus minkštesnė. Žinoma, vištos nereiktų perlaikytu troškintuve ar puode, kad ji išliktų sultinga.

Pirmyn, čiumpam gaidy ir skandiname vyne.



0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page