top of page

Apverstas rabarbarų pyragas

Pavasariui persiritus į antrąją pusę, atėjo laikas pradėti mėgautis jo gėrybėmis. Gamtoje jau dabar galime rasti ingredientų iš kurių pavyks pagaminti begalę patiekalų. Vienas iš pirmųjų pavasario šauklių – rabarbaras. Daržovė, kuri tikriausiai ne man vienam primena vaikystę. Prisimenu, būdamas vaikas ir lankydamas močiutę kaime mėgau vieną labai ypatinga jos desertą. Nupjautus rabarbarus mirkyti cukruje, kurį turbūt išbandė kiekvienas. Nuo prisiminimų net sutraukia gomurį, o rabarbarų kompotas buvo tikrai ypatingas gėrimas, kurio išgerti galėdavau ne vieną litrą.



Maistui naudojami rabarbarų lapkočiai, kuriuose nedaug vitaminų, tačiau daug vertingų mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis ir fosforas. Anksti pavasarį juose, kaip ir rūgštynėse, yra daugiau citrinos ir obuolių rūgščių. Ką vertėtų prisiminti, kad rabarbarus patartina valgyti iki Joninių, nes vėliau juose susikaupusios medžiagos padidina riziką apsinuodyti. Rabarbarų šaknys ir lapai yra nevalgomi.


Šiandien nusprendžiau pasidalinti su jumis receptu, kuris puikiai tinka kai pavasaris vis dar nedrąsiai mums dovanoja šilumą. Apverstas rabarbarų pyragas yra ne tik skanus, bet ir puikus užsiėmimas tiems, kurie mėgsta dėlioti puzzlę. Pasigaminti jį neprireiks daug žinių ar kažkokių specialių priemonių, o į gamybos procesą mielai įsitrauks visa šeima.





0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page