top of page

Skrebutis kavos tirščiuose

Kodėl nesujungus dviejų pamėgtų pusryčių komponentų į vieną? Kava ir skrebutis - visų mėgstamas derinys, tačiau šiandien jis keliauja kiek kitokiame amplua. Ne kartą minėjau, kad esu neabejingas šviežiai duonai, tačiau dažnai nutinka taip, kad kitą dieną kvepiančioji gražuolė virsta į seną sudžiūvusią raganą. Būtent taip šį kartą nutiko man. Ant stalo guli apvalgytas chiabattos šmotelis, su kuriuo panašu ir vinį į sieną galima įkalti. Šiandien pabandysiu parodyti, kaip atgaivinti gražuolę, o tam pasitelkiau ne ką kito, o kavos likučius ir jos tirščius, kuriuos jau ne kartą naudojau savo patiekaluose. Jei kava jūsų gyvenime pirmu smuiku negroja, galiu drąsiai pasakyti, šiame recepte ji turės ne pagrindinį vaidmenį, todėl patiekalas patiks net ir ne kofeino mėgėjams.



Sunaudoti likučiai:


Kavos tirščiai

Sena duona


Skrebutis pagal pavarsdienorastis


Sena ciabatta duona

Kavos tirščiai - 40g

Kiaušiniai - 2vnt

Grietinėlė - 250ml

Espreso kava - 120ml

Rudas cukrus - 40g

Sviestas - 50g

Druska

Maldon druska


Pirmiausiai sumaišau kavos tirščius su grietinėle. Supilu į indelį ir palieku šaldytuve, kad grietinėlė pritrauktų skonio. Tą rekomenduoju daryti per naktį, tačiau jei norite pagreitinti procesą - palaikykite bent valandą.



Perkošiu grietinėlę per tankų sietą.


Duoną susipjaustau 2 cm storio riekelėmis.


Inde išplaku kiaušinius su cukrumi ir druska, supilu kavą ir puse perkoštos grietinėlės.



Plaku kol ima formuotis lengva puta.


Merkiu duoną į išplaktą masę ir kepu keptuvėje ant įkaitinto sviesto apie vienąminutę (priklausomai nuo duonos storio). Apverčiu ir pakepu dar tiek pat laiko ir kitą pusę.



Likusią grietinėlę, kurios nepanaudojau išplaku iki standumo


Skrebutį rekomenduoju skanauti užteptą su sviestu ir žiupsnelių Maldon druskos, plakta kavos tirščiais prisotinta grietinėle, klevų sirupu arba uogų ir obuolių compote (receptą rasite čia).



Tips&tricks


Šiam patiekalui rekomenduoju seną Ciabattą arba Brioche tipo duoną.


Duona mirkome tiek laiko, kol ji gerai sudrėksta, tačiau reiktų vengti efekto, kai ji ilgai mirkoma pasidaro lyg kempinė.




0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page