top of page

Tartar padažas iš melionio žievelių

Tartar padažas - tai iš Prancūzijos atkeliavęs, tačiau visame pasaulyje gana plačiai naudojamas pagardas. Pagrindinės jo sudedamosios dalys yra majonezas, marinuoti agurkėliai, kaparėliai ir prieskoninė žaluma - krapai, peletrūnas, laiškinis česnakas. Aišku, yra begalės kitų ingredientų, kurie dažnai įkrenta į puodą. Tarp jų alyvuogės, citrinos sultys, garstyčios, kitos žolelės. Aš kartais mėgstu šliūkštelėti šlakelį degtinės. Dažniausiai šis pagardas yra neatsiejamas nuo tokių patiekalų kaip "fish&chips", žuvies pirštelių, skrudintų kalmarų bičiuliai.


Šiandien skubu su jumis pasidalinti kiek kitokia šio padažo versija. Jame du iš trijų pagrindinių komponentų (marinuotus agurkėlius ir kaparėlius) pakeičiau į kiek "crazy" opciją - marinuotas melionų luobeles, kurios dažniausiai suvalgius melioną, keliauja į šiukšlių konteinerį. Receptas nesudėtingas, tačiau tikrai intriguojantis. Jeigu jums patiks ši versija, tuomet siūlau pabandyti pasigaminti padažą ir naudojant arbūzo luobeles.



Sunaudoti likučiai:


Melionų luobelės


Tartar padažas su meliono luobelėmis pagal pavarsdienorastis


Marinuotos meliono luobelės


Meliono luobelės - 200g (oda nulupta)

Vanduo - 150ml

Obuolių actas - 150ml

Cukrus - 25g

Lauro lapas

Druska

Juodieji pipirai


Tartar padažas


Majonezas - 150g

Marinuotos meliono luobelės - 25g

Garstyčios - 5g

Chives

Druska

Pipirai

Degtinė


Marinuosiu meliono dalį, kuri yra tarp skaniosios dalies ir žievelės.



Gaminimo pradžioje susipjaustau meliono luobeles 2-3 cm dydžio kubeliais. Sudedu jas į 500ml dydžio stiklainį ar indelį.


Prikaistuvyje sumaišau likusius ingredientus ir užverdu. Užpilu pjaustytas meliono luobeles ir palieku atvėsti. Tuomet statau į šaldytuvą ir ten palieku bent jau marinuotis 24 valandas. O jeigu norite geresnio rezultato, rekomenduoju marinuoti ir 2 - 3 paras.



Meliono luobeles susmulkinu mažesniais kubeliais. Į indą dedu majonezą, smulkintas jau pasimarinavusias meliono luobeles, pjaustytą laiškinį česnaką, garstyčias. Nuskaninu druska, pipirais ir šlakeliu degtinės.



Tips&Tricks


Šią marinavimo techniką galime taikyti arbūzo luobelei.


Marinuotas luobeles šaldytuve galite laikyti kelis mėnesius.


Tartar padažui galite naudoti savo gamybos arba pirktinį majonezą.


Tartar padažą šaldytuve galite laikyti apie penkias paras.



0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page