top of page

Kulinarinių laidų TOP 3 (Must see vol.4)

Į antrą pusę perkopusi žiema nuolaidžiauti nesiruošia. Anksti besileidžianti saulė ir žvarbūs orai kelia norą tik palysti po anklode ir įsikabinti į aviečių lapais kvepiantį arbatos puodelį. Aišku, būtinas žiemos priedas yra pamiklinti rankas prie televizijos pultelio ar ieškoti, ką čia šiandien pažiūrėjus pamėgtoje platformoje, kino teatre. Šiandien sutaupysiu jums laiko. Noriu (ir vėl) pasidalinti naujomis savo kulinarinėmis kino rekomendacijomis, kurias verta pažiūrėti tiems neabejingiems virtuvės reikalams (ir baro). Ilgai lauktas filmas ir du kulinariniai Tv Show - leis greičiau užmiršti žiemos vargus.


Pressure Cooker (Greitpuodis)


Pastaruosius kelis dešimtmečius nieko nestebina kulinariniai šou, kuriuose būrys šefų (virėjų) stoja "akis į akį" dėl nugalėtojo titulo. Turbūt tarp geriausiai žinomų yra tokie kaip - Block Buster'iai, Top Chef, Hell's kitchen ar Iron Chef. Juose spindi ir teisėjauja virtuvės sunkiasvoriai, kurie dažniausiai nukerta vieną ar kitą galvą, taip nuspręsdami žaidimo likimą.


Šiandien noriu jums parekomenduoti dar vieną kulinarį šou, kurį pristato filmų platforma Netflix. Pressure Cooker, lietuviškai skambėtų "Greitpuodis". 12 virtuvės šefų, apsigyvena po vienu stogu ir stoja į kovą dėl nugalėtojo titulo ir pagrindinio prizo - 100 000 $. Viskas skamba labai primityviai ir pažįstamai, tačiau taip tikrai nėra, nes yra vienas tvistas. Visi dalyviai, kurie varžosi dėl pagrindinio prizo yra kartu ir teisėjai, nes būtent jie nusprendžia kas paliks šou, o kas tęs kelionę dėl apvalios sumelės. Iš pažiūros nieko neišsiskiriantis televizijos šou įgauna šiek tiek kitokį veidą. Čia reikia ne tik nustebinti savo sugebėjimais virtuvėje, bet ir rasti prieigą prie bendraminčių, kurie taip pat nesnaudžia ir rezga planus, kaip pasiekti didįjį finalą. Tad netgi palikęs žaidimą šefas gali nulemti svarstykles į vieną ar kitą pusę. Jei bent kiek patikdavo žiūrėti televizijos šou "Išlikimas" ar kitokį panaušaus pobūdžio, manau, vertėtų pasižymėti ir "Presure Cooker", kurioje netrūksta dramos, o kas be ko, ir puikių patiekalų.


Visiškai naujai iškeptas 2023 metų Tv Show, kurio visas 10 dalių galite rasti Netflix platformoje.



The Menu (Meniu)


Pastarieji metai kulinariniais filmais mažai pasižymėjo. Bene labiau įsimintinas per paskutinius penkis metus buvo "Boiling point", apie kurį rašiau savo rašinėliuose prieš metus. Tad filmo „The Menu“ laukiau tikrai su nekantrumu. Pradžioje norėtųsi paminėti filmo žanrą – komedija, siaubo, trileris. Taip, nesuklydau – siaubo, trileris. Tai tikriausiai pirmasis mano matytas kulinarinis filmas, kuriam priskiriami šie žanrai. Iš savo apžvalgos taško, aš net ir pridėčiau žodį "parodija", nes dalis epizodų sukelia labai pažįstamą jausmą, kurį kasdien galima patirti dirbant aukštesnio lygio restoranuose ir tas jausmas tikrai nėra palaima.


Filmo veiksmas nusikelia į Hawtorn restoraną įsikūrusį privačioje saloje. Už jo vairo stoja aukštosios virtuvės dirigentas – virtuvės šefas Julianas Slowikas, kuris šį vakarą savo naujų gurmaniškų istorijų ištroškusiems svečiams žada gausybę "šokiruojančių potyrių". Vakarienė, kurios nepamiršite visą likusį gyvenimą. Būtent tokiais žodžiais kiekvienas save gerbiantis "gurme" ar virtuvės šefas norėtų apibūdinti nekasdienį potyrį. Ši vakarienė būtent tokia ir yra. Kaip kad vieno Lietuvos atlikėjo koncertai: daug veiksmo, daug garso, daug šviesų, aišku, dar gausybė akį kerinčių patiekalų, na, ir siaubo ir trilerio akcentai, kurie šį filmą paverčia tikru perliuku. Tarp pagrindinių herojų gausybė pažįstamų veidų, kurie tikrai pagyviną filmo vaizdą, o veiksmo čia tikrai netrūks, jums tai pažadu.


Filmas Lietuvos kino teatrus pasiekė praeitų metų pabaigoje, tad dar spėsite jį pamatyti didžiuosiuose ekranuose.


Drink masters (Gėrimų meistrai)


Prisipažinsiu, ilgai dvejojau ar verta pradėti žiūrėti šį televizijos šou. Nors gėrimas ir yra neatsiejamas draugas prisėdus prie vaišių stalo, tačiau dažniausiai renkuosi taurę vyno, o kokteilius palieku neįpareigojančioms progoms. Pradėjau. Ir negalėjau sustoti. O visos 10 serijų sprogo per kelias akimirkas, kaip fejerverkai per naujuosius metus.


Drink masters (Gėrimų meistrai) – tai unikalus, savo formatu primenantis virėjų kovas televizijos šou, kuriame varžosi 12 miksologų (mixsologists). Šis terminas Lietuvoje jau ne vieni metai girdimas tarp kokteilių barų "staffo", tačiau pažiūrėjus šou supratau, kad vargu ar esame tam pačiam kely. Spalvingas tiek dalyviais, tiek jų šedevrais, kuriuos demonstruoja meistrai priverčia po kiekvienos laidos į savo juodą užrašų knygelę pasižymėti vis naujas idėjas ir produktų derinius, apie kuriuos anksčiau net mintis nekildavo panaudoti kūryboje. O pasibaigus laidai, taip ir norisi puodelį arbatos pakeisti į vieną iš tv šou demonstruotų kokteilių.


Jei taip pat manote, kad kokteiliai ne jūsų arkliukas. Ne velnio! Rekomenduoju šį šou pažiūrėti ir tuos, kurie su barais turi tokią sąsają, kai juose tik apsilanko pakelti vieną kitą Gin&Tonic'ą ar Aperolį. Ir nors pasigedau, kiek platesnių teisėjų balų skaičiavimo dalyviams taisyklių, tačiau visa kita tikrai nepaliks abejingų. Daug darbų, mažai kalbų, įspūdingi deriniai ir kokteilių ekranizacijos privers kitaip pažiūrėti į šį stebuklingą gėrimų pasaulį.


Visas 10 Tv šou Drink Mastres serijų rasite Netflix platformoje.

Jei sunkiai pavyksta rasti rekomenduojamus filmus – parašykite man ir aš pasidalinsiu su jumis nuorodomis.


Na o prieš tai rekomenduotas laidas ir filmus galite rasti čia:

0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page