top of page

Svogūnų tartas arba Tau mano Mamyte

Artėjant motinos dienai vis galvojau pagaminti kažkokį desertą ar tortą, kuris puikiai tiktų šiai ypatingai progai. Tačiau žinant, kaip dabar gyvename ir, kad judame mažiau, o sėdime daugiau, kaskart vis verčia susimąstyti apie viršsvorį, o juk artėja vasara ir kiekvienam norisi nepriekaištingai atrodyti prieš maudymosi sezoną. Teko ieškoti išimčių, o vietoj skanių ir kaloringų desertų pagaminti dar skanesnį ir ne mažiau vertą dėmesio pyragą. Šis patiekalas taps ne tik puikiu užkandžiu, o ir skanėstu, kuris derės prie vyno.


Svogūnų tartas yra klasikinis prancūzų patiekalas. Šis tartas turi begalę įvairiausių variacijų. Pyrago pagrindą sudaro „smėlinė“ tešla, kurią lengvai pasigaminti pavyks kiekvienam, o ir ingredientų ten vos keli. Belieka karamelizuoti svogūnus ir išsirinkti sūrį.



Mano tarto variantas šiandien kiek kitoks. Į smėlinę tešlą įbėriau šiek tiek kukurūzų miltų, kurie suteikia birią tekstūrą ir tampa puikūs pakeleiviai su sultingais svogūnais. Raudonieji svogūnai, kuriuos karamelizavus atsiskleidžia jų saldumas, puikiai dera su pelėsiniu sūriu ir čiobreliu. Siūlyčiau neapsiriboti ir rasti jums patinkančią variaciją, keisti sūrį į savo pamėgtą ar naujai atrastą, nes jų pasiūla iš tiesų nemaža. Šiam tartui idealiausiai tinka pusminkštis sūris, kuris puikiai išsilydis ir užklos svogūnus storu patalu. Šiam pyragui galite išbandyti Taleggio, Gorgonzola, Chevre sūrius.



Svariausia, kad šis patiekalas gali būtį ragaujamas tiek iš karto ištrauktas iš pečiaus, tiek ir šaltas. Tinkamai parinkus sūrį, gali tapti ne tik užkandžiu, bet ir puikiu desertu.




0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page