top of page

Taste Boutique - Naujamiesčio perlai

Susitikus su draugais ar kolegomis daržnai pokalbis pakrypsta apie restoranus ir virtuves. Klausimų, kur parekomenduočiau nueiti "skaniai" pavalgyti sulaukiu tikrai dažnai. Aišku, tenka kelias minutes susimąstyti, kol randu dvi ar tris vietas, kuriuose buvau neseniai ir kurios tikrai nenuvils, o taip pat ir atfiltruoti tas, į kurias net savo priešui nerekomenduočiau eiti. Šiuo metu, jei užduotumėte man klausimą, kur nueiti - visų pirma, drąsiai galėčiau pasiūlyti restoraną Gaspars. Ne taip ir seniai nuskynęs ir geriausio restorano Lietuvoje titulą, dar nė karto nebuvo nuvilęs ir manęs, o vizitų jame buvo tikrai nemažai. Planuose ir vėl ten pavalgyti na aišku, teks palukėti, nes norinčių dabar pavakarieniauti Gaspars keliems mėnesiams į priekį. Antroji vieta - Vanile lounge, įsikuręs Vilniaus gatvėje. Svetingai priims ir skaniai pamaitins. Restoranas sulaukė ne tik mano, bet ir tų, kam teko parekomenduoti aplodismentų. Trečias restoranas, apie kurį šiandien norėčiau plačiau pakalbėti - Taste Boutique.


Panašu, kad naujamiestis per pastaruosius kelis metus virto Ispaniškuoju San Sebastianu, kuriame tarsi grybų pridygo restoranų ir kavinių. Apie kelis jau dalinausi savo bloge pastaraisiai mėnesiais. Buvo visko ir balto (Dušanbe) ir juodo (Pas Heleną). Atėjo laikas papasakoti apie dar vieną ne taip seniai aplankytą restoraną.


Taste Boutique - įsikūręs legendomis apipintoje Algirdo gatvėje. Visai šalia tokių "tripadviserio gigantų" kaip Senoji Trobelė ar Molinis Ąsotis. Jie pastaraisiais metais tvirtai laikosi "riebaluotame" reitingo viršuje. Gaila, tačiau šiandien cepelinų ir vėdarų neaptarinėsime, o pasinersime į erotiką. Erotiką lėkštėje, nes būtent tokius žodžius norisi vartoti apsilankius šiame restorane.


Galbūt pradžioje apie tai, kas sukasi aplink lėkštę. Interjeras tikrai Classy, gal kiek ir nukelia keliais dešimtmečiais atgal, tačiau tikrai ne į tarybinius laikus. Juodos staltiesės, serviruoti stalai ir šilta žvakių šviesa, kuria jaukią tačiau tikrai neįpareigojančią atmosferą, tad pergyventi, kad atvykai be šliubinio švarko tikrai nereikės. Ir nors stalelių čia nėra labai daug - septyni viduje, septyni lauke, panašu, kad veiksmo čia tikrai užtenka. Dar vienas dalykas, kuris tikrai vertas pagyrimo, tai garso takelis. Jei manote, kad muzika lankytojui nesvarbu ir galite leisti tai, ką klausote jūs - Yva, Dinamika ar Ruki Vverh. Deja, labai klystate. Muzika toks pat svarbus akcentas, kaip ir geras aptarnavimas ar nepriekaištingas maistas.



Laikas pakalbėti apie maistą. Galbūt pradžiai ir apie konceptą. Taste Boutique prisistato kaip tartarų ir kepsnių restoranas. Todėl jei dažnai sakote draugams, kad jau tiek ar tiek metų "neimate į burną mėsos", tai mano galva, ši vieta tikrai ne jums. Nors menu ir yra kelios vegetariškos opcijos, tačiau kam gadinti nuotaiką sau ir kitiems.


Pradžiai tartarai. Juos galima rinktis šiuos: klasikinis, Korejietiškas Gochujang ir Pico de gallo. Tuomet pasirinki, ką "kaposim". Lašišą, tuną ar jautieną. Dar, kaip ir minėjau, yra vegetariškas pomidorų tartaras, bet kaip Kęstutis Jablonskis dainuoja: "Tiktai ne šiandien, tiktai ne šičia.." Toliau - jūros gėrybių sriuba, bei karštas užkandis - jaučio uodegos cukriniame kaule. Beliko paminėti, tik karštus patiekalus - tarp kurių trys šmotai, anties krūtinėlė, tunas, na ir aišku, jau neatskiriamas Lietuvos menu komponentas aštuonkojis. Menu nėra platus (kas dabar tikrai nėra madoje), tačiau tikrai puikiai skambantis. Belieka tik įsitikinti, kad viskas groja iš natų.


Šefo komplimentas - alyvuogės. Tikrai puikus gestas, o tuo pačiu ir būdas užkurti variklius prie vyno ar putojančio taurės. Ilgai netrukus mus pasiekia tartarai. Pico de gallo su jautiena, bei Gochujang su tunu. Pripažinsiu, tartarai čia tikrai kažkas tokios. Vien pažiūrėjus į lėkštę burnoje pradeda kauptis seilės, o mintyse sukasi vaizdai iš 50 pilkų atspalvių. Tiek jautienos, tiek tuno kapotiniai puikiai subalansuoti ir nors esu priekabus ir visada turiu ką pasakyti, šiandien "ramiakas". Meilės juose tikrai "spot on", o ir visi komponentai puikiai dera tarpusavyje. Kol galvojau kaip čia pabaigti posmą, tai radau prie ko ir prisikabint. Apšvietimas, kuris fotografuonat patiekalus neatspindi visų erotikos elementų lėkštėje.


Alyvuogės
Korejietiškas Gochujang tuno tartaras
Pico de Gallo jautienos tartaras

Pats laikas antram raundui. Dar kelios akimirkos ir mus pasiekia karšti patiekalai. Žemoje temperatūroje ruoštas aštuonkojis bei jautienos picanha kepsnys. Pradėsime nuo aštuonkojo, kuris Lietuvoje, tarsi bulvės, įsitvirtinęs bene kiekvieno save gerbiančio restorano menu. Palyginti tikrai yra su kuo, o ir pats karts nuo karto mėgstu pasigaminti šį "žvėrį". Taste Boutique restorane mano manymu, šis patiekalas pagamintas tobulai, jei reiktų dalinti prizines vietas - šiandien jis pasidabintų aukso medaliu. Fondant bulvytės, chorizo padažas bei skrudintos daržovės puikiai dera tarpusavyje, kaip ir fone grojanti muzika.


Aštuonkojis

Beliko apkalbėti šmotą. Picanha - tikrai ne dažnai restoranuose atrandama jautienos dalis. Lietuvaičiai labiau įpratę matyti išpjova, nugarinę, šonkaulius, na gal dar žandą. Brazilijoje Picanha vadinama „steikų karaliene“. Šis didkepsnis yra gaunamas iš viršutinės kumpio dalies, kuri yra prie pat odos. Tai yra viena iš mažiausiai judančių kumpio dalių, todėl yra minkšta. Tai kur gi mano "karalienė"? Mėsa paruošta tikrai profesionaliai. Gerai pailsėjusi ir sultinga. Prie jos puikiai dera ir pasirinktos spalvingosios mini daržovės, bulvių Pave, bei Bordelaise padažas. Ko pritrūko iki aukso? Gal ne tiek ir daug, o steikinio peilio, be kurio sunkiai pavyko raikyti mėsą.


Jautienos Picanha

Ko nepaminėjau? Čia vyrauja tikrai aukšto lygio aptarnavimas. Kaip kieme sakydavo - "už bazarą atsako". Padavėjo tikrai nesugėdysi, nes apie patiekalus ir gėrimus žino viską ir daug. O ir klausti tikrai neprireiks, nes visiems svečiams skiriama daug dėmesio. Ko trūko iki pilnos laimės? O gi visai nedaug, galbūt kelių riekelių duonos ir sviesto, kurie man atrodo, čia puikiai sugrotų.


"Tai klausyk, gal žinai kur kokį gerą restoraną?" Panašu, kad dabar į mano mėgstamų restoranų sąrašą tvirtai įšoka dar viena vieta iš Lietuviškojo San Sebastiano - Naujamiesčio. Taste boutique - visu 100% patvirtina savo, kaip tartarų ir mėsos restorano vardą. Jau lankėtės? Na ir kaip?

0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page