top of page

Duonos skrebučiai su Kalėdiniais prieskoniais

Nieko nėra geriau kaip pradėti dieną valgant šviežios duonos riekę. Prekybos centruose ar pamėgtuose kepyklose duonos ir bandelių aromatai ypatingai vilioja. Nuostabiems kvapams visada sunku atsispirti ir tenka sustoti ne vienai akimirkai, kol galiausiai nusprendi, kuris kepinys keliaus į tavo pirkinių krepšį. Visgi yra vienas bet – dažniausiai jau kitą dieną viskas įvyksta kaip pasakoje apie pelenę, vos laikrodžio rodyklė sustoja ties dvylikta valanda, karieta virsta moliūgu, o mūsų aromatinga duona plaktuku, kuris idealiai tiks vinims į sieną kalti.



Ne vienam kyla klausimas, ką gi daryti su vakarykšte duona? Lengviausias būdas, aišku, deleguoti ją paukščiukas į lesyklėlę arba suvakuumuoti į juodą maišą po kriaukle. Aišku, ne vienas pasakys, kad seną duoną galima panaudoti kotletams ar panašiems gurmaniškiems atradimams.



Šiandien noriu parodyti dar vieną būdą, kaip panaudoti „pavargusią“, vakarykštę duoną. Torrijas – tai tradicinis Ispaniškas skrebutis, gaminamas labai panašiai kaip Prancūziškas, tačiau yra prisotintas prieskonių gausa. Jį pasigaminti užtruks vos penkias minutes, o patiekalas galės tapti tiek puikiu pusryčių komponentu, tiek desertu ant pietų stalo. Griebkim į rankas plaktukus ir prie darbo.





0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page