top of page

Vištienos kepenėlių Pate su kriaušėmis

Liepos 14 dieną pasaulyje minima Prancūzijos šventė – Bastilijos paėmimo diena. Ta proga nusprendžiau pasidalinti vištienos kepenėlių receptu. Nors daugelis šalių turi savo Pate versijas, tačiau klasikinis receptas yra kilęs iš prancūziškos virtuvės lobyno ir man jis bene labiausiai patinka.



Vištienos kepenėlių Pate arba kaip Lietuvoje mėgstame vadinti, vištienos kepenėlių paštetas, yra paprastai pagaminamas, tačiau savo skoniu įsimenantis patiekalas, kuris daugeliui „susuka“ galvas. Jį paruošti tikrai paprasta, o ir produktų krepšelis neviršys kelių eurų. Pagrindinis Pate komponentas yra kepenėlės. Pasirinkus žąsų kepenis, patiekalas tampa rafinuotu ir yra patiekimas aukščiausios klasės restoranuose, o pagamintas iš vištų kepenėlių, puikiai „įsipaišo“ kasdieniame mūsų virtuvės gyvenime.



Šį kartą vištienos kepenėlių Pate pagal Pavarsdienorastis gali užimti svarbią vietą tiek ant prabangaus vaišių stalo, tiek tapti užkandžiu prie vyno taurės arba tiesiog vienu iš jūsų pusryčių komponentu.



0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page